Babymassage, een genot voor ouder en kind!

foto blog babymassage, Olivier.jpg

Af en toe mag ik een kleine baby masseren. Dat is altijd zo bijzonder, vind ik. Maar ook spannend. Ik weet nooit hoe een kindje zal reageren op mijn aanraking.

Laatst had ik een meisje van zeven weken oud. Zeven weken, hoe klein is dat! Ze reageerde ze op mijn aanraking door grote ogen op te zetten. Net of ze een reactie gaf die ik vertaalde als: “wat ben jij aan doen?”

Haar ogen vertelde mij, dat ze het spannend vond,  ze was zelfs wat angstig.  Ik maakte contact door heel zachtjes met haar te praten en haar gerust te stellen. Het meisje had even tijd nodig om zich veilig te voelen. Ze gaf me het gevoel dat het eigenlijk nog niet helemaal geland was in dit leven, hier op aarde. Zo benoem ik dat maar. Ze was nog niet volledig geïncarneerd in deze wereld en zweefde nog een beetje tussen de warme veilige baarmoeder waar alles wat ze maar kon wensen aanwezig was. Warmte, geborgenheid, voeding, rust..... alles. Eenmaal hier op aarde is alles nieuw. Vooral geluid is voor baby’s een grote stressfactor. Maar ook warmte en kou. Een baby moet zelf gaan ademhalen, zich warm houden en de spijsvertering moet op gang komen. Dat is voor een baby een hele klus.

‘Je kindje insmeren met olie na een badje, is heel wat anders dan bewust je kindje masseren.’

Bewust aanraken is echt contact maken!

Toen ik begon te masseren ervoer ik langzaamaan een ontspanning. Het buikje werd zachter, de ademhaling rustiger en de beentjes ontspanden zich zichtbaar. De krampachtigheid van even daarvoor verdween voor een groot deel.  Ze ontspande zich en viel telkens in een slaap. Ze liet de massage die ik gaf kennelijk met vertrouwen toe.

Het bijzondere vond ik dat deze rust niet alleen het kindje gold, maar ook haar moeder die ernaast zat.

Ik heb het babymeisje gedurende een paar weken verschillende keren gemasseerd en haar moeder constateerde dat ze veel rustiger werd. Het onrustige kindje werd een heel tevreden en vrolijk kind!

Ik leerde haar moeder hoe ze het kindje zelf met olie kon masseren. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is als je kindje met babyolie insmeren na een badje. Maar dat is niet zo. Door je baby bewust aan te raken, maak je ook bewust contact. De moeder van dit kindje voelde hoe ze via haar handen met haar kindje kon communiceren. En vooral, hoe goed en fijn dit was voor hun beiden. Ook de tijd en rust hiervoor te nemen is van groot belang.

                                                      Hidde babymassage.png             

Wil je ook een keertje met je kindje komen voor massage? Dan kan dat! Als je individueel wilt komen en het kindje door mij wilt laten masseren kost dit €65.

Wil je zelf leren masseren dan zijn de kosten voor 3 lessen  €150.   

actueel

Lid van:

lvnt def

lvnt def

lvnt def