Logo Helen

                                                                                                                                                             
                                       
Deze vraag wordt me natuurlijk vaak gesteld.
Wat doe je nu eigenlijk?
Hoe werkt het en waar helpt het voor?
Is het lekker en ontspannend? 
 
Om met het laatste te beginnen: ja zeker, een massage geeft bijna altijd een lekker gevoel en een zekere ontspanning. Maar integrale massage is veel meer dan dat.
De massages die ik geef, hebben altijd tot doel om jou te laten voelen dat lekker in je vel zitten, te maken heeft met je gevoel. 
Hoe dichter je bij je eigen gevoel bent en van daaruit kunt leven, hoe fijner je leven is. Optimaal is het als je hoofd en je gevoel samenwerken en je kunt leven vanuit je hart. 
 
Bij angst, verdriet, woede of onzekerheid verkrampt het lichaam vaak. De doorstroming  in je lichaam blokkeert, dit uit zich vaak in koude handen en/of voeten. 
 
Ik geef een voorbeeld: 
Laatst kwam er een man bij mij met vreselijke rugpijn. Hij vroeg of ik zijn rug kon masseren. Ik ging aan de slag en inderdaad: zijn rug was helemaal verkrampt. Er zat geen enkele ontspanning in. Ik voelde dit aan de koude temperatuur in de onderrug en de warmte bovenin de schouders. Ik concentreerde me hierop en voelde dat hij het heel druk had. Ik benoemde dat ik veel stress op zijn schouders voelde en dat hij veel te weinig rust voor zichzelf nam. Dat klopte helemaal. 
Door mijn massage zakte hij in een diepe rust, maar de pijn in de onderrug was heftig. Ik nam de rust als ingang en vroeg hem om van daaruit de pijn in zijn rug toe te laten.
De man werd een enorme vermoeidheid gewaar en ik raadde hem aan ook die toe te laten en echt te voelen.
Er kwam veel emotie vrij en minstens zo belangrijk: de bewustwording dat hij enorm zijn best aan het doen was om ‘alle ballen in lucht te houden’. 
Door het toelaten van dit alles ontstond er langzaamaan ontspanning in zijn verkrampte onderrug en kwam het inzicht hoe hij zijn stress kon aanpakken. Hij zag dat minstens een deel van de verantwoordelijkheid die hij op zijn nek had genomen, niet bij hem hoorde te liggen en dat hij deze moest terugleggen waar die hoorde. 
 
Je ziet in dit voorbeeld hoe een massage je kan ondersteunen om problemen inzichtelijk te krijgen en aan te pakken. Ik doe dat dus juist niet op mentaal gebied, maar maak het fysiek voelbaar. Je lichaam gaat het ervaren.
Angst, woede, onzekerheid en verdriet zijn krachten die we vaak vasthouden en proberen niet te voelen. We zijn onbewust bang dat deze krachten zo groot zijn, dat we erin verdrinken. Dan heb je angst op angst en zit je in een vicieuze cirkel waar je moeilijk alleen uitkomt.
Mijn massage kan je troost geven of net dat zetje in de rug om je verdriet en angst te voelen. Dan pas kun je de spanning in je spieren en gewrichten echt loslaten en met recht zeggen dat een massage ontspanning geeft en je lekker in je vel doet zitten. 
Ervaringen van een cliënte:
Ik ging voor het eerst naar Helen toen ik slapeloos was en tegen een burnt-out aan zat. Haar massages van toen, maakten me duidelijk dat ik totaal op was en wat moest gaan doen. Ik heb me op laten nemen in een rusthuis voor drie maanden. Eenmaal weer thuis was ik nog steeds slapeloos en ik dacht: ik moet terug naar Helen. Ik kan nu nog niet zeggen wat er precies gebeurde, maar tijdens een sessie zei ze dat ikzelf wist waar de sleutel lag en dat ik die alleen maar hoefde te pakken. Ik voelde hoe waar dit was, kon eindelijk de blokkade opheffen en vanaf die dag sliep ik weer normaal.
 
In de jaren daarna ben ik naar haar blijven gaan als een soort groot onderhoud. Steeds weer kijken of ik nog een beetje in balans was. Ik heb allerlei grote en kleine problemen uitgewerkt. Inmiddels ben ik er van overtuigd dat alles door je lichaam moet worden verwerkt. Pas als je verdriet of angst of wat dan ook lichamelijk hebt ervaren, kun je het loslaten. Ik kan nog steeds teruggrijpen op de dingen die ik bij haar heb ervaren en neem die voor altijd mee. Er is elk jaar wel een moment dat ik denk: ik moet weer even naar Helen.
Massagetherapie is niet voor iedereen de weg, dat realiseer ik me, maar als ik Helen aanbeveel, zeg ik altijd: ga een keer of drie, voordat je besluit of het wel/niet iets voor je is. Je hoofd geeft de regie namelijk niet graag uit handen en dat is precies wat Helen wil laten gebeuren.  
Helen is voor mij een levenscoach en daarnaast een fantastische masseur.
 
Wil je ook een keer ervaren wat massagetherapie voor jou kan doen? Mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0653897977

actueel

Lid van:

lvnt def

lvnt def

lvnt def