Wat te doen als het even niet zo lekker loopt? Uit je hoofd, in je lijf!

Laatst kwam er een cliënte bij mij, die vreselijk in de knoei zat met zichzelf. Ze wist even niet meer hoe het allemaal moest. In haar baan loopt ze steeds weer tegen een dominante manager aan. Ze weet niet hoe ze hier mee om moet gaan en voelt zich er ongelukkig onder. 

Ook het feit dat de bladeren van de boom vallen, geeft haar een somber gevoel.

Ik begon met het masseren van haar rug. Daar voelde ik al snel hoeveel stress er zat. De spanning in de spieren was hoog, maar ik kon ook voelen dat ze zich helemaal in zichzelf had teruggetrokken. Het beeld van een verdrietig klein meisje dat alleen in een hoekje zit kwam in me naar boven. Ze was koud, moe en in zichzelf gekeerd. 

De massage die ik gaf was rustig en toch stevig. Ik nodigde haar met mijn handen uit om zich te ontspannen. Langzaam werd haar rug warmer en toegankelijker. Ik voelde hoe de spanning onder mijn handen verdween. Zelfs haar koude voeten deden mee en werden weer warm. 

Daarna liet ik haar om draaien en werkte ik met haar hoofd, nek en schouders. Door de aanraking van haar hoofd werden haar gedachtes rustiger. Ik merkte dat haar ademhaling trager werd en ze zakte in een diepe rust.

Na deze sessie voelde mijn cliënte zich opgewekter, ontspannen en vrij! 

Uit je hoofd, in je lijf

Dit gebeurt heel vaak. Door de massage kan ik iemand uitnodigen om dieper in zichzelf te zakken. Door uit het hoofd en in het lichaam te gaan. Door veel meer te gaan voelen en even niet meer te denken. Veel mensen herkennen dit. Ik zit teveel in mijn hoofd is iets wat ik wekelijks een paar keer hoor.  

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Mail me gerust:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

actueel

Lid van:

lvnt def

lvnt def

lvnt def